Äventyret år 3

Äventyret

Först gick vi in i en portal till Hokuslandet. Där letade vi efter ledtrådar. Ledtrådarna fanns i närheten av snäckor. Vi hittade koderna under jorden efter att ha gjort uppgifter.

 

Vi ställde oss på våra positioner. När vi hade hittat siffran bytte vi positioner med varandra så att alla fick prova på de olika positionerna.  När vi hade gjort klart en uppgift skulle vi lägga tillbaka så att inte Enok kunde se att vi hade varit där.

 

Vi såg en vägvakt som hade gåtor till oss. Om vi svarade rätt visade han vägen gratis. Om vi svarade fel fick vi betala med magiska stenar. Vi såg också Enok. Han var en ond trollkarl som hade förgiftat vattnet i Hokuslandet. Vår uppgift var att lägga ett motgift i vattnet så att det blev rent igen.

 

För att hitta pulvret behövde vi låsa upp en skattkista. Kistan var låst med ett kodlås. För att öppna koderna behövde vi alla siffrorna. Siffrorna fick vi genom att göra uppgifterna.

 

Något som gjorde äventyret svårare var att det fanns fällor och hinder i Hokuslandet. Man måste krypa under snubbeltrådar och krypa in i en slang. Sen skulle man gå fem meter åt sidan för att Enok inte skulle få en signal från sensorn.

När Enok hade somnat kunde vi öppna skattkistan och hitta pulvret som renade vattnet.                                                            Det var en spännande och jätterolig dag.

 

Skrivet av Ankaret och Bojens treor   / 22 maj 2014

20140522-134459.jpg

20140522-134507.jpg

Annonser